Virus “W32/Confick-F”

1 02 2009

Virus komputer ni perkara biasa untuk orang-orang yang sentiasa terdedah kepada internet. Pernah jugak terkena virus ni 2/3 tahun lepas – almost 60% data dari usb drive aku hancur dibuatnya. Virus terbaru yang diberitakan sedang aktif sekarang ni ialah apa yang dikenali sebagai “W32/Confick-F”. Berhati-hati lah supaya tak terkena. Kepada yang takda reliable virus checker tu, buat lah back-up data sekarang.

Kepada yang nak berkongsi info berkenaan virus checker, silakan.

Info Selebihnya Di Sini
The Independent – Mystery virus hits 15 million PCs around the world
BBC News – Clock ticking on worm attack code


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: